4 sfaturi rapide pentru a deveni incredibil de concentrat si disciplinat

Este din ce in ce mai dificil sa ne concentram si avem in mare parte internetul si multitudinea noastra de gadgeturi pentru a le multumi de acest lucru! Conform studiilor, intervalul nostru de atentie s-a redus pana la opt secunde inainte de a cauta noi stimulari.

Acest lucru este in regula pentru navigarea pe internet sau pentru a trece prin canale TV, dar nu este foarte util pentru productivitate la locul de munca mai ales daca lucrati pe bonusuri si comisioane. Daca ne oferiti ceva mai mult de opt secunde, va vom arata modalitati putin cunoscute de a imbunatati concentrarea si disciplina pentru a va creste productivitatea la locul de munca, dar si in viata de zi cu zi.

Construiti- va muschiul mintii

Investiti timp in construirea unei minti mai bune?

A crede ca suntem „construiti” sa uitam lucruri sau sa nu avem o concentrare perfecta este o eroare. Este posibil sa efectuati exercitii mentale regulate pentru a atinge o stare de concentrare de 100% atunci cand este necesar.

Cresterea mintii nu trebuie sa fie yoga, meditatie sau puzzle-uri. Poate sa constea in lucruri pe care le faceti zilnic pentru a va imbunatati capacitatea de concentrare, cum ar fi observarea lucrurilor din fereastra trenului sau urmarirea sistematica a retetelor complexe.

Internetul poate sa va ofere cateva idei bune pentru dezvoltarea mintii cu jocuri specifice pentru acest lucru. Femeile de succes si barbatii de succes au grija tot timpul sa isi dezvolte mintea si este timpul sa va numarati printre acestia.

Intocmirea unei liste cu activitati

Un planificator nedatat va permite sa creati liste pentru locul de munca, dar si pentru gospodarie pe care le atacati sistematic. Notarea tuturor pe hartie – de la planul de masa la angajamentele de la locul de munca – va elibereaza creierul de „aglomerare”.
Intocmiti un planificator in care sa aveti intr-o parte obiectivele si in cealalta parte activitatile care duc la indeplinirea obiectivelor. Acesta trebuie sa fie facut pe zile pentru a tine o evidenta mai buna.

Cat de cald este in camera?
Temperatura din camera are impact asupra capacitatii de concentrare. Concentrare poate sa se duca din ce in ce mai mult cu cat simtiti ca va este mai cald si incepeti sa transpirati.
O temperatura mai joasa poate ajuta concentrarea, conform unui studiu. Mentinerea termometrului la o temperatura mai joasa reduce riscul de a gresi si ajuta la cresterea productivitatii.
Urechile aprind creierul
Sunetul are un impact crucial si asupra nivelului de distragere. Aceasta nu se rezuma doar la ascultarea colegilor barfitori sau la intrebarea de ce seful tipa la telefon.

Creierul este ocupat prelucrand aportul senzorial tot timpul. Adesea, nu ne dam seama cat de mult din „latimea noastra de banda” merge la sortarea informatiilor auditive. Chiar si atingerea tastaturii proprii este procesata si clasificata. Daca va luptati sa va concentrati, este posibil sa fie nevoie sa beti mai multa apa deoarece in acest mod va hidratati organismul si in special creierul.

Pentru a imbunatati concentrarea, gestionati-va mediul sonor. Muzica stimuleaza emotiile si hormonii pozitivi, care la randul lor ne ajuta sa invatam si sa ne amintim mai mult.
Muzica linistitoare ofera un model de urmat, atat pentru ameliorarea plictisirii, cat si pentru stimularea cognitiva.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus