Care este semnificatia florilor din coroane și jerbe funerare?

Momentul in care cineva trece in nefiinta este extrem de neplacut pentru cei dragi si in general, pentru toti cunoscutii. Societatea noastra a construit in jurul decesului un adevara ritual, care fac o trecere intre acest moment neplacut si continuarea vietii.

Printre componentele ritualului se numara florile. Acestea sunt oferite ca atare sau sub forma de coroane si jerbe funerare si au o semnificatie cu puternici radacini in traditia romaneasca si in traditia lumii.

De cele mai multe ori, jerbele reprezinta exprimarea regretului, dar si o celebrare a vietii celui decedat. Analizate mai atent, acestea pot avea semnificatii mult mai puternice, in functie de florile din care sunt realizate.

Ce semnifica florile din care sunt realizate jerbele funerare?

In general, se opteaza pentru trandafiri, crini, garoafe, crizanteme sau orhidee. Fiecare dintre aceste flori are o puternica semnificatie:

  • Este un simbol al elegantei si a dragostei pe care cei ramasi in viata o poarta pentru sufletul decedatului. Trandafirul este o floare complexa, care poate sa aiba mai multe culori, iar in functie de culoarea aleasa poate sa insemne altceva.
  • Este o floare regala, cu adevarat mareata, care exprima frumusetea vietii celui care a plecat dintre noi. In trecut, crinii erau folositi la inmormantarile persoanelor care au ocupat locuri importante in societate. Astazi, oricine poate sa introduca crini in jerbele funerare, pentru un impact cat mai puternic.
  • Sunt un simbol al sinceritatii care exprima profunzimea sentimentelor. Simple si colorate, acestea sunt cele mai comune flori din jerbele funerare.
  • Orhideea exprima curatenia sufletului si celebreaza atat viata de pe Pamant, cat si viata de apoi. Acestea ajuta persoanele din cortegiul funerar sa isi aminteasca cu drag de persoana care tocmai ce s-a dus.

Cum si cand se ofera jerbele funerare?

Aceste jerbe se ofera in semn de omagiu, in momentul inmormantarii. De regula, se lasa pe mormant si pot transmite un gand bun pentru cei ramasi in viata. Daca nu se poate ajunge la inmormantare, se pot comanda jerbe funerare online, care sa ajunga direct la locul in care are loc procesiunea.

Pentru a alege o jerba potrivita este bine sa te orientezi in functie de:

  • Florile pe care le contine. Asa cum am amintit, florile sunt foarte importante. Tocmai de aceea, informeaza-te in ceea ce priveste semnificatiile lor si opteaza pentru flori naturale Este adevarat ca acestea se vor ofili in timp, insa tocmai faptul ca sunt efemere le face semnificatia sa fie una foarte puternica.
  • Aranjamentul realizat. Este bine sa tii cont si de modul in care este facut aranjamentul. Multe florarii ofera jerbe funerare Bucuresti din tot felul de combinatii interesante, cu puternice semnificatii.
  • Evident, conteaza si pretul jerbei funerare. Acesta nu este tocmai mic, insa o investitie decenta arata importanta pe care a avut-o persoana disparuta pentru tine.

Sfaturi utile!

Atunci cand achizitionezi o jerba funerara este bine sa te asiguri ca:

  • Are flori naturale care nu sunt oferite si care nu ofilesc foarte usor. Tocmai de aceea, este bine sa o vezi fizic sau sa o achizitionezi online de la o firma de incredere.
  • Este bine realizata, in asa fel incat sa nu se dezmembreze.
  • Are flori carora le stii semnificatia.

Cu siguranta, alegerea unei jerbe funerare nu este cel mai placut lucru de facut. Cu toate astea, este necesara. Tocmai de aceea, este indicat sa alegi o jerba frumoasa in cazul unui eveniment neplacut.

 

Vezi si Jerbe funerare premium in Bucuresti

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus