Care sunt utilajele agricole pe care le poti folosi toamna in gradina?

Toamna vine mereu la pachet cu un volum mare de munca pentru cei care au o gradina, cat de mica. Trebuie sa plantezi, trebuie sa culegi, trebuie sa faci curatenie sau sa tai diverse crengi uscate, arbusti de care nu ai nevoie, etc.

Desi poti face toate activitatile manual, cel mai bine este sa cauti utilajele potrivite, care te pot ajuta sa economisesti zeci de ore. Este adevarat ca vei avea o noua responsabilitate, in a gasi piese utilaje agricole  iefine din cand in cand. Totusi, investitia in utilaje merita din plin.

Care sunt utilajele agricole pe care le poti folosi toamna?

  1. Motocultoarele. Sunt utilajele agricole care te ajuta sa ari suprafata de pamant pe care vrei sa plantezi legume. Pe piata exista motocultoare hobby, destinate celor care au de arat suprafete de pana la 1000 de metri patrati, motocultoare semiprofesionale, ideale pentru suprafete de pana la 10000 de metri patrati si motocultoare profesionale, pentru cei care au recolta industriala.
  2. Aspiratoare pentru frunze. Frunzele maronii care cad in fiecare toamna pe pamant pot crea un tablou deosebit de frumos. Totusi, daca nu sunt luate de pe pamant sau gazon pot putrezi si pot distruge firul de iarba. Tocmai de aceea, un aspirator pentru frunze este un utilaj util.
  3. Motofierastraie. Pe lista cu utilajele care nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie pe timp de toamna se numara motofierastraul. Motofierastraiele sunt excelente pentru curatenia de toamna si pentru pregatirea lemnelor de foc pentru iarna. Se poate opta pentru variante electrice, variante cu motor termic sau variante extensibile, ideale pentru taierea la distanta sau la inaltime.
  4. Tractoare. Desi investitia intr-un tractor este mare, daca ai cateva mii de metri patrati de care trebuie sa ai grija, un astfel de utilaj se dovedeste extrem de util. Ai de ales intre tractoare mari si foarte puternice, tractoare mici, excelente pentru campurile de langa casa si diverse optiuni diferentiate in functie de tipul de roti folosite, de accesoriile pe care le au si alte detalii.

Daca atunci cand vine toamna esti pregatit cu utilajele potrivite, vei economisi extrem de mult timp si efort, iar terenul tau va fi ingrijit si pregatit pentru perioada de vegetatie din anul urmator.

 

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus