Ce ar trebui sa stii despre Noul Cod Rutier 2019?

In acest an, au aparut modificari legate de Noul Cod Rutier si este extrem de important sa iei la cunostinta toate aceste noi reguli de circulatie, caci altfel poti ajunge sa fi sanctionat sau penalizat cu puncte sau chiar, in cazuri mai grave, poti ajunge sa ramai fara permisul de conducere.

Insa care este cel mai potrivit loc de unde poti afla toate aceste noutati? Bineinteles, este necesar sa citesti despre toate aceste informari, iar pentru acest lucru trebuie sa iti achizitionezi noul cod rutier 2019 carte, de la librarie sau de pe site-urile online de specialitate.

Noul Cod Rutier 2019

Ce noutati aduce cu el Noul Cod Rutier 2019 pe intelesul tuturor?

Noul cod Rutier 2019 aduce o serie de modificari in ceea ce ii priveste pe acei soferi din trafic care sunt agresivi, pe cei care consuma alcool, iar apoi se urca la volan, dar si pe cei care implinesc varsta de 16 ani si vor sa isi ia un permis de categoria AM.

Cea mai noua dintre modificari este cea legata de cei care blocheaza intersectii, iar conform noului cod rutier 2019 pretul pe care trebuie sa il plateasca acestia este destul de mare, de aproximativ 1000 lei.

In cazul in care au de-a face cu un sofer agresiv, politistii pot recurge la suspendarea permisului pentru o perioada de pana la 90 de zile. Daca are loc un accident rutier, soferii vinovati de acesta nu vor mai primi dovada de circulatie, ci se va trece direct la suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de pana la 3 luni.

Un alt aspect care este specificat in Noul Cod Rutier carte este legat de amenzile pe care le pot primi soferii indisciplinati, a caror valoare a crescut de pana la 10 ori.

In ceea ce priveste consumul de alcool, in Noul Cod Rutier categoria B , lucrurile stau si mai rau, caci atunci cand se trece peste o anumita limita, soferii pot ajunge dupa gratii in cazuri grave sau pot fi sanctionati cu o amenda de la 21 la 50 de puncte, dar si o suspendare a permisului de conducere de pana la 6 luni.

In cazul in care este depasita  viteza maxima, Noul Cod Rutier 2019 pe intelesul tuturor a dus la ridicarea nivelului de amenzi. Datorita acestui fapt, se considera ca numarul de accidente va scadea simtitor.

De asemenea, noi sanctiuni apar si in cazul acelor soferi care isi folosesc telefonul mobil in timp ce conduc, iar amenda pentru aceasta este de pana la 1600 de lei.

Toate aceste masuri pot parea extreme sau foarte dure, insa tinand cont de faptul ca foarte multi oameni mor nevinovati sau ca cei care incalca regulile si provoaca accidente scapa cu foarte putin, acest lucru este oarecum necesar.

In Noul Cod Rutier carte este specificat faptul ca acesta este cea mai dura varianta a acestui cod de pana acum, insa toate acestea vor avea ca scop cresterea sigurantei si reducerea evidenta a accidentelor rutiere, fie ca sunt grave sau nu.

P.S. mai multe oferte pentru carti explicative si manuale scolare vei gasi pe site-ul celor de la librariadelfin.ro

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus