Se intampla destul de frecvent ca un antreprenor sa opteze pentru inchiderea uneia dintre afacerile lui. Asta deoarece se intampla destul de frecvent ca unii pameni cu spirit de antreprenori sa aiba mai multe afaceri, firme infiintate, deschise in acelasi timp. In momentul in care descopera care dintre ele este cea mai profitabila, sau, din contra, carte dintre ele este cea mai putin profitabila, atunci aceasta va fi inchisa, lichidata ori ii va fi suspendata activitatea pana in momentul in care acesta va regandi optiunea de a intoarce la viata afacerea, ori va radia firma definitv.

Pentru a putea efectua aceste procese pentru o firma, cel mai bine este sa apelezi la serviciile unei firme specializate in radieri firme, sau lichidari si orice altceva mai tine de aceasta categorie din etapa de viata a unei firme. Prin intermediul acestora vei reusi sa iei cele mai bune decizii, intr-un timp destul de scurt si in acelasi timp vei fi tot timpul la curent cu ultimele schimbari legislative si in ce masura acestea te pot avantaja pentru a lua decizii favorabile pentru activitatea pe care o desfasori.

Tot ce ai de facut pentru a gasi aceste firme in momentul in care ai nevoie de ajutor pentru radierea unei firmei, este sa cauti pe internet “consultanta radiere firma”, sau “lichidare firme”, in sfarsit, tipul de demers pe care ai de gand sa il urmezi pentru afacerea ta. In felul acesta vei incepe sa obtii din ce in ce mai multe informatii, in acelasi timp te vei documenta asupra pasilor pe care ii ai de parcurs, iar in acelasi timp te poti interesa asupra ofertelor practicate pe piata si poti alege un serviciu.

Dincolo de drumurile pe care le vei avea de facut la Registrul Comertului, va trebui sa te gandesti in acelasi timp si la demersurile de ordin fiscal pe care le are de facut firma ta, pentru ca aceasta sa poata fi radiata intr-o perioada de timp optima.