Cum a afectat criza globală de cipuri industria de automobile?

Cum a afectat criza globală de cipuri industria de automobile?

Din cauza pandemiei de COVID-19, criza globală de semiconductori a afectat considerabil industria auto în al treilea trimestru, marii producători de automobile raportând scăderi abrupte ale câștigurilor și producției. Potrivit unui articol publicat pe thecars.ro, pandemia a lovit multe lanțuri de aprovizionare, producând întârzieri de producție în cazul unora dintre cele mai importante industrii auto precum BMW, Volkswagen, Ford și General Motors.

Dezvoltatorii de semiconductori contractuali se orientează, în general, către investiții mai mari în industria tech, în construcția de computere și smartphone-uri, folosind noi procese de fabricație. Industria auto a fost surprinsă deoarece vehiculele folosesc cipuri mai ieftine create cu tehnici de producție mai vechi pentru unitățile de micro-control (MCU) ale vehiculelor. Având în vedere că industria auto nu este unul dintre cei mai mari utilizatori globali de microcipuri, tranziția către mobilitate și digitalizarea autovehiculelor măresc dramatic nevoia de semiconductori. Pe măsură ce lucrăm pentru a face o Uniune Europeană neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, succesul acestei transformări rămâne incert atâta timp cât nu avem acces la suficiente cipuri.

Pentru a înțelege importanța acestor cipuri pentru funcționarea autovehiculelor moderne, gândiți-vă, de exemplu, la grupurile motopropulsoare electrificate, la sistemele de reducere a emisiilor, la caracteristicile de siguranță activă, la sistemele de asistență pentru șofer, la funcțiile de conducere automată și autonomă și la serviciile de conectivitate la care contribuie. Privind în viitor, semiconductorii sunt, de asemenea, cheia proceselor bazate pe inteligența artificială și a altor inovații care vor face vehiculele noastre și mai inteligente.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus