Oamenii au devenit mult mai dependenti de tehnologie pentru a se distra, pentru a munci si pentru a se deplasa. Gadgeturile si-au crescut mobilitatea, ceea ce le-a facut sa fie mai utile insa in acelasi timp si mai predispuse la a suferi avarii. Electronicele de ultima generatie sunt costisitoare, greu de inlocuit si pot contine date importante de care oamenii au nevoie. Deschiderea unui atelier de reparatii produse electronice  – calculatoare, televizoare, telefoane – poate servi nevoilor posesorilor de astfel de produse si va poate aduce bani. Magazinele de electronice ar trebui sa detina un atelier adecvat si sa ofere un suport clienti de calitate. Atelierele de reparatii pot deveni centre autorizate care sa lucreze in parteneriat cu producatorii de electronice, sa repare dispozitivele avariate si sa indeplineasca garantii.

De ce aveti nevoie?

  • Certificare pentru reparatii produse electronice
  • Licenta de functionare
  • Atelier
  • Banc de lucru
  • Unelte specifice reparatiilor electronice
  • Sistem de securitate
  • Deschiderea unui atelier de reparatii produse electronice

Obtineti certificarea pentru astfel de lucrari. Certificarea poate fi ceruta de autoritatile locale pentru a va permite sa oferiti servicii de reparatii. Certificarea le va oferi de asemenea clientilor increderea ca produsele lor electronice se afla pe mainile unor profesionisti.

Deveniti licentiat si functionati ca o afacere legitima

Respectati toate cerintele legislative locale pentru infiintarea unui atelier de reparatii produse electronice.

Inchiriati sau cumparati un spatiu comercial

Cladirea trebuie sa fie usor accesibila clientilor si sa aiba spatiu suficient pentru o receptie si un atelier.Catalogul web www.reparatii-televizoare.net va recomanda sa instalati un sistem de securitate si puneti afise pentru a descuraja hotii si a spori increderea clientilor.
Instalati atelierul. Podeaua trebuie sa fie usor de curatat, antistatica si ne lipicioasa. Ar trebui sa aveti o sursa de alimentare trifazica iar locul ar trebui sa fie dotat cu numeroase prize pentru a putea folosi simultan un numar mare de electronice. Zona trebuie sa fie bine iluminata. Bancurile de lucru ar trebui sa aiba prize proprii cu protectie la suprasarcina si lampi de marire. Creati rafturi de depozitare pentru a organiza cu usurinta electronicele primite si pe cele ce urmeaza sa le predati.

Cumparati unelte specifice si dispozitive de testare

Unelte precum pistol de lipit, pasta, osciloscoape si dispozitive de masura a tensiunii – acestea sunt esentiale pentru un astfel de atelier.

Cumparati piese de schimb de la distribuitori

Multi distribuitori sunt autorizati pentru componente apartinand multor branduri de electronice. Contactati producatorii pentru a afla cum puteti deveni un centru de service autorizat. Cerintele pot include anumite specializari in repararea de produse, inspectii asupra atelierului dumneavoastra si a serviciilor oferite, si evidentierea unui istoric pozitiv. Investitia in timp si schimbarile aduse atelierului va vor fi rasplatite prin recomandari ale clientilor dumneavoastra.

Promovati compania prin reclama

Aceasta poate include campanii de marketing prin posta, anunturi in ziar, la radio si tv. Lasati consumatorii sa afle despre certificarile dumneavoastra si despre faptul ca sunteti un service autorizat.