Cum se ajunge la succesul financiar?

Una dintre acele carti care nu trebuie ratate, atat de catre adulti, cat si de catre copii, este cartea Tata sarac, tata bogat, caci aceasta este ideala pentru cei care isi doresc sa primeasca o educatie financiara potrivita  si, datorita careia, nu trebuie sa castigi sume incredibile de bani pentru a te imbogati.

Cum se ajunge la succesul financiar

Tata sarac, tata bogat este scrisa de americanul de origine japoneza, pe numele lui Robert Kiyosaki si poate fi considerat special, caci dupa ce a reusit sa isi falimenteze propria afacere de milioane de dolari si a ajuns sa locuiasaca pe strada, a reusit sa isi revina si sa ajunga acolo unde isi dorea.

Aceasta carte este potrivita pentru cei care isi doresc sa se dezvolte din punct de vedere personal, insa se pune foarte mult accentul pe tot ceea ce privesc afacerile si pe educatia financiara.

Exista numeroase dubii printre cititori referitoare la adevarul din spatele povestii lui Kiyosaki, insa este o carte extrem de interesanta si merita citita, chiar daca nu se poate spune despre Kiyosaki ca este un talent din punct de vedere literar.

Cartea se bazeaza pe povestea vietii lui Kiyosaki, pe scurt este vorba despre tatal sau, care a fost profesor universitar si considera ca atunci cand pui scoala si facultatea pe primul loc, vei reusi mai apoi sa iti gasesti un loc de munca bine platit. Aceasta este considerata de el cea mai buna metoda de a reusi in viata, insa Kiyosaki il incadreaza in categoria de ‘’tata sarac’’.

Kiyosaki il admira foarte mult pe tatal prietenului sau, care era un afacerist cu foarte multe cunostinte financiare, mai exact cu o educatie financiara dezvoltata.Acesta este considerat  modelul ideal de ‘’tata bogat’’, caci atunci cand iti construiesti propria afacere, cu siguranta vei cunoaste succesul. Kiyosaki il considera pe acesta ‘’tata bogat’’.

Facand o comparative intre cei doi, Kiyosaki alege calea tatalui bogat si, chiar daca esueaza de mai multe ori, devine unul dintre cei mai bogati oameni de pe insula Hawai, unde locuieste.

Cartea ‘’Tata sarac, tata bogat’’ este una dintre acele carti care trebuie citite macar o data in viata, pentru a intelege anumite aspecte de educatie financiara si importanta acesteia pentru a reusi sa te imbogatesti.

Una dintre ideile principale ale cartii este aceea ca cel mai bun mod de a castiga cu ajutorul afacerii tale este ca intotdeauna sa angajezi oameni mai inteligenti decat tine, caci cel mai bun mod de a face afaceri este atunci cand nu este necesar sa fi prezent in permanenta acolo.

Cu ajutorul acestei carti poti intelege ideea ca nu este necesar sa ai o casa pentru a te considera bogat si ca este necesar ca educatia financiara sa inceapa de cat mai devreme, astfel incat copiii sa detina toate informatiile necesare, pentru a se putea bucura de succes financiar in viitor.

De asemenea, Kiyosaki este convins sa sistemul de invatamant nu ofera informatii corecte legate de educatia financiara, aceasta fiind responsabilitatea parintilor, ei trebuind sa ii invete pe copii tot ceea ce este legat de bani.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus