De ce ai nevoie de serviciile unui avocat atunci cand administrezi o firma?

Atunci cand incepi un business, scopul tau este acela de a dezvolta o activitate in asa fel incat sa iti aduca bani. In general, cei care incep o afacere se gandesc ca procesul este unul simplu: iti faci treaba foarte bine si ai de castigat. Din pacate, realitatea nu este chiar asa simpla. Orice firma trebuie sa se supuna legislatiei din domeniul in care activeaza si orice greseala poate sa insemne amenzi. Tocmai de aceea, una dintre primele colaborari pe care trebuie sa le demareze un antreprenor este cea cu un avocat firma.

De ce sa inchei un contract cu un avocat?

Poti incheia un contract cu un avocat sau cu o firma de avocatura si poti alege dintre numeroase optiuni. In momentul in care iti desfasori activitatea trebuie sa ai un contract cu un astfel de profesionist din urmatoarele motive:

  • Te ajuta cu formularea tuturor documentelor juridice de care ai nevoie;
  • Te ajuta cu activitatea de mediere atunci cand ai probleme cu diversi colaboratori;
  • Te reprezinta si iti ofera asistenta juridica in fata organelor de urmarire penala, atunci cand este cazul. De asemenea, te asista si in fata notarilor publici, a organelor de administratie publica sau a altor autoritati cu atributii jurisdictionale;
  • Te ajuta sa iti reprezinti si sa iti aperi drepturile in fata institutiilor sau autoritatilor publice;
  • Te ajuta sa iti stabilesti sediul social profesional la sediul lui, in cazul in care nu ai un sediu social atunci cand esti la inceput de drum;
  • Te ajuta sa formulezi si sa redactezi contractele de colaborare.In felul acesta vei putea evita anumite situatii neplacute si neintelegeri in ceea ce priveste furnizarea serviciilor pe care le oferi sau achizitionarea diverselor alte servicii.
  • Iti ofera consultanta in situatii critice si de multe ori, te ajuta sa scapi de probleme.

Practic, avocatul poate fi partenerul tau de drum in dezvoltarea afacerii si te ajuta ori de cate ori birocratia intra in poveste. Cum in Romania birocratia este una destul de dezvoltata si exista mereu riscul sa apara certuri intre persoane juridice, trebuie sa fii mereu pregatit cu un avocat bun.

 

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus