Descopera avantajele utilajelor profesionale

O meserie pe cat se poate de vechea, tamplaria este o meserie destul de grea, deoarece lucratul lemnului presupune forta fizica, pricepere, rabdare si atentie distribuita. In aceasta meserie este foarte usor sa ramai fara degete, mai ales daca prelucrezi lemnul de la zero pentru a produce mobilier si alte obiecte pretioase.

Pentru o taiere cat mai corecta si sigura se recomanda folosirea unui fierastrau banzic, o masinarie de precizie care poate fi achizitionata de la furnizori specializati in comercializarea acestor produse. Un ferastrau panglica vertical (fierastrau panglica vertical) sau fierastrau vertical, este de regula utilizat pentru debitarea diferitelor forme in piesele din lemn. Un banzic vertical poate fi caracterizat prin inaltimea maxima a piesei ce poate fi debitata si latimea maxima dintre panza si coloana.

Un fierastrau panglica pentru debitat busteni (fierastrau panglica pentru debitat busteni) sau gater lemn, este un banzic tamplarie a caror volante sunt pozitionate pe orizontala si care sunt utilizate pentru taierea transversala a bustenilor pentru obtinerea cherestelei.

Modele de fierastraie panglica pentru lemn din aceasta categorie se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si profesionistilor in prelucrarea lemnului.

Exista multe metode si tehnici de debitare diferite pentru a transforma bustenii in cherestea, inclusiv debitarea directa, debitarea cu formarea de prisma, debitarea plana, debitarea treptata si debitarea in sfert. Pentru inceput, iata un curs introductiv pentru taierea bustenilor in cherestea.

Debitarea directa, cunoscuta si sub denumirea de debitare de laturoaie sau debitarea prin taierea de la un capat la altul, este atunci cand un bustean este taiat aproximativ pana la jumatatea grosimii si apoi rotit o data pe fata opusa pentru debitare pana cand busteanul este taiat complet. Desi aceasta poate fi cea mai simpla si mai rapida metoda de debitare, metoda de debitare directa inseamna ca fiecare scandura trebuie tivita, dupa ce a fost taiata pentru a obtine cea mai buna calitate. Cheresteaua debitata direct este adesea lata si grea, de o calitate scazuta, si poate capata o deformare excesiva in timpul procesului de uscare. In general, debitarea directa este recomandata pentru bustenii de calitate inferioara, datorita acestor dezavantaje.

Ideea utilizarii unui ferastrau panglica dateaza inca din anul 1809, cand William Newberry a patentat ideea, dar nu a putut implementa un fierastrau cu banda din cauza panzelor panglica. Datorita flexarii panzei peste volante in timpul debitarii, aceasta ceda de la sudura.

Timp de aproape 40 de ani, utilizarea unui fierastrau cu banda a fost nepracticabila pana cand, in 1846 Anne Paulin Crepin a descoprit o tehnica de sudare a panzelor unui fierastrau banzic care sa permita rotirea acesteia dupa volante fara a determina cedarea sudurii. Aceste inovatii tehnologice au dus la eficientizarea procesul de prelucrat lemnul, deoarece aparatura tehnologica a facut ca meseria sa fie mai sigura pentru muncitori. Woodexpert iti poate rapsunde la multe intrebari legate de fierastraie verticale si alte unelte din acest domeniu vast. Pentru a obtine rezultate cat mai satisfacatoare in acesta meserie este esential tehnologia sa fie imbina cu notiunile traditionale pentru obtinerea unor produse cat mai valoroase si rezistente.

 

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus