asigurari masina

Asigurarea bunurilor este un serviciu oferit de firmele de asigurare, serviciu de care ar trebui sa profitam cu totii. Indiferent ca este vorba de o casa, de o masina sau chiar de un telefon, asigurarea bunurilor este importanta pentru ca niciodata nu stii ce se poate intampla.

Fiecare dintre noi isi doreste ca toate bunurile noastre sa fie in afara oricarui pericol, insa nu se stie niciodata cand avem nevoie de o asigurare.

Ce este o asigurare?

O asigurare de bunuri este o asigurare optionala la care poti apela daca vrei sa iti stii bunurile in siguranta. Fie ca vrei sa iti asiguri telefonul, masina, bijuteriile sau casa, aceasta asigurare te poate proteja de incendii sau dezastre ale naturii, de furt sau de accidente.

De aceea, daca ai o masina sau urmeaza sa iti achizitionezi una prin intermediul unei firme de leasing, cum este si Elite Cars Leasing, atunci asigurarea este obligatorie. Conform Legii 136/1995, asigurarea RCA este obligatorie, insa poti opta si pentru CASCO.

Cu asigurarea obligatorie facuta vei putea fi protejat de dezastrele naturale, cum sunt trasnetele, incendiile, exploziile, caderile de roci, dar si de ciocnirile cu alte masini, cutremure, vandalism, defectiuni sau inundatii.

Ce este CASCO pentru autoturisme?

Asigurarea CASCO nu este obligatorie, insa aceasta despagubeste si daunele care sunt provocate de terte persoane. De exemplu, asiguraea RCA nu te va despagubi atunci cand vine vorba de ciocniri (daca este vina clientului) sau de acte de vandalism ori zgarieri.

Asigurarea CASCO se asigura pentru masinile care nu sunt mai vechi de 8-10 ani si te protejeaza chiar si de furtul partial sau total.

Pe cat timp se incheie asigurarea?

Asigurarea obligatorie se poate face atat pentru o luna de zile, cat si pentru 6 luni sau un an. In ceea ce priveste preturile, asigurarea este mult mai avantajoasa daca alegi sa o faci pentru un an de zile.

Cine poate incheia o asigurare?

O asigurare o poate incheia orice persoana fizica sau juridica, insa trebuie sa tii cont ca asigurarea pentru masini poate fi mai scumpa in functie de varsta (cu cat ai o varsta mai inaintata, cu atat asigurarea este mai accesibila ca pret), dar si in functie de vechimea permisului.

Asigurarea masinii atunci cand este folosita de o terta persoana

Atunci cand masina este folosita de altcineva, cel mai bine este sa folosesti o asigurare pentru a o proteja. O astfel de asigurare se face, in general, pe o perioada de 1 an de zile, insa termenul poate varia de la trei luni la cinci ani, in functie de necesitatile tale.

Acest lucru se aplica si atunci cand vine vorba de echipamente, utilaje sau cladiri.