Există plante care te scapă de musafirii nepoftiți

Există plante care te scapă de musafirii nepoftiți

Sezonul estival aduce multă bucurie, însă odată cu nopțile călduroase apar și musafirii nepoftiți. De-a lungul timpului, țânțarii au înregistrat cea mai mare rată de infectare cu boli, după șobolani. Din păcate, căldura îi trezește la viață, alături de multe alte insecte care ne pot crea o stare de disconfort. Analizând câteva sfaturi oferite pe thedeco.ro, am aflat că există un număr impresionant de plante care alungă dăunătorii de pe plantații sau insectele din jurul locuinței.

Gălbenelele, crizantemele, petuniile sau iarba de citronella pot fi cei mai buni apărători ai casei împotriva musafirilor nepoftiți. Renunțați la soluțiile chimice în favoarea acestor plante frumos mirositoare. În ultimul timp, tot mai mulți grădinari încearcă să adopte soluții cât mai sustenabile care să nu afecteze calitatea produselor sau a solului. Pe lângă frumusețea lor aparte, aceste flori cresc strategic pentru a proteja casa și grădinile împotriva dăunătorilor. Gălbenelele, crizantemele și petuniile resping afidele și diferite tipuri de gândacii. Acestea degajă un miros de lemn dulce care îi îndepărtează, dar poate atrage omizi și limacși.

Pentru a evita mușcăturile de țânțari din casă sau de pe terasă, plantați în jurul locuinței iarbă de citronella. Țânțarii evită parfumul acestui soi de iarbă tropicală, astfel că puteți renunța la utilizarea de spray-uri. Această metodă poate fi o soluție excelentă de a ține dăunătorii la distanță. Atunci când este plantată sub ferestre sau lângă ușă, planta descurajează pătrunderea mai multor insecte zburătoare. Uleiul sau lumânările parfumate din citronella au același efect, însă excesul face mai mult rău decât bine.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus