Google a dezvaluit ce suprafata a planetei a reusit sa fotografieze pentru Street View si Google Earth

Este deja cunoscut faptul ca Google a fotografiat o suprafata imensa a planetei pentru proiectele sale Street View si Google Earth. Insa, pentru prima data, gigantul a dezvaluit cat de mult din lume a reusit sa fotografieze. Conform declaratiilor oficiale, 10 milioane de mile de imagini sunt disponibile in Street View si 36 de milioane de kilometri patrati de imagini in Google Earth.

98% din locurile din intreaga lume, fotografiate de Google

Acest numar declarat pentru Google Earth este deosebit de impresionant. Se spune ca  Google acopera 98% din locurile locuite de oameni, in timp ce 10 milioane de kilometri de imagini Street View pun Google inaintea concurentilor precum Apple, care tocmai a inceput sa includa fotografii similare la nivel de strada in Apple Maps, odata cu lansarea iOS 13 in acest an. Specialistii subliniaza faptul ca Apple are un drum lung inainte de a ajunge la milioanele de mile cartografiate de Google.

,,Chiar daca imaginile din satelit Street View sau Google Earth nu sunt caracteristici pe care le utilizati in fiecare zi, este totusi o parte uriasa a serviciului Google Maps, serviciu care sta la baza a tot ceea ce Google ofera utilizatorilor sai.” a comentat un reprezentant itstiri.ro.

Google face ca produsele sale de cartografiere sa fie mai informative si mai imersive cu utilizarea imaginilor, iar acum gigantul tehnologic ofera utilizatorilor o privire de ansamblu mai profunda in procesul de elaborare a hartilor. Reprezentantii gigantului declara ca au capturat peste 10 milioane de mile de imagini pentru Street View, pana in prezent, un numar egal cu distanta de parcurgere a globului de aproximativ 400 de ori.

Google Maps – cel mai popular produs Google, conform itstiri.ro

Despre Google Earth se spune ca are 36 de milioane de kilometri patrati de imagini HD prin satelit, iar acele imagini acopera zone in care locuieste 98% din intreaga populatie. Dupa cum remarca specialistii de la itstiri.ro, aceasta este prima data cand Google a lansat cifre oficiale care dezvaluie domeniul de aplicare al hartilor, unul dintre cele mai populare produse ale sale.

Google a discutat si despre tehnicile pe care le foloseste pentru a captura cat mai multe imagini de harta. Dupa cum probabil stiti, foloseste masini Street View echipate cu camere care pot face fotografii din diferite unghiuri in timp ce conduc. Pentru zonele in care conducerea nu este posibila, cum ar fi rezervatiile naturale si zonele indepartate fara drumuri, trimit persoane echipate cu rucsacuri Street View Trekker.

In plus, Google a explicat ca folosesc o tehnica numita fotogrametrie pentru a uni mai multe imagini impreuna. De fapt, gigantul tehnologic foloseste aceeasi metoda pentru a crea experientele VR, inclusiv turul virtual al Palatului Versailles, creat de acesta pentru utilizatorii HTC Vive si Oculus Rift.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus