Pasi pentru a realiza un site eficient

Majoritatea afacerilor isi muta in ultima perioada activitatea in mediul online, iar crearea de site-uri a devenit un obicei extrem de sanatos pentru orice business

Foarte multi oameni aleg inclusiv realizarea unui site personal daca au o activitate de care lumea trebuie sa afle. Atunci cand spunem „lume” ne referim la jumatate din planeta (cei care au internet).

Pentru realizare site trebuie sa urmaresti pasii spre un rezultat pozitiv, iar daca vei urmari acest articol pana la final vei intelege despre ce este vorba. Iar atunci cand vine vorba de tine, cu siguranta iti doresti sa ai tot de ce e nevoie pentru ca site-ul sa functioneze si sa iti satisfaca asteptarile. Totodata, daca iti doresti sa stii ceva, trebuie sa fii interesat sa inveti totul chiar si de la 0 din doua motive: pentru a economisi bani si pentru a dobandi mai multe competente in acest domeniu.

Pentru realizare site ai nevoie sa iti inregistrezi un domeniu, iar asta am putea spune ca este baza. Daca te intrebi ce este domeniul, acesta este numele site-ului web. Despre domeniu este de stiut ca trebuie sa fie unic si sa transmita la nivel general mesajul pe care doresti sa il transmiti prin site. Pentru a inregistra un domeniu, cea mai simpla modalitate este sa mergi la un registrator de domenii, acesta fiind cel care iti va prrmite sa inregistrezi un domeniu ori prin contracte anuale, ori prin contract pe termen lung.

Cumpararea unei gazduiri web este urmatoarea necesitate, deoarece site-ul tau va trebui sa fie mereu monitorizat. Gazduirea web face referire la chiria unui spatiu pe un server, acolo unde va fi stocata intreaga baza de date care compune site-ul.

Dupa ce vei avea siteul, cu siguranta serviciile de web design vor reprezenta o necesitate si pentru tine, dar mai ales pentru faptul ca iti vei dori ca aspectul si continutul sa impresioneze inca de la inceput cand vei avea primi unici pe site. Inainte de a apela la specialistii care se vor ocupa pe ocupa pe partea de realizare site, trebuie sa iti stabilesti criterii cu privire la ceea ce iti doresti tu sa iti faca pentru site.

Daca apelezi la o firma de web design este recomandat sa insisti pe abordarea unui concept cat mai simplu/minimalist si elegant, astfel incat cititorii sa ramana surprinsi de interfata siteului si sa revina data viitoare cu interes. Culorile indraznete, imaginile cu subinteles sau diversele animatii trebuie lasate la o parte.

Termenul de realizare site nu face referire doar la infiintarea acestuia, ci la functionarea si prestarea serviciilor dorite prin intermediul sau, iar pentru asta este nevoie sa urmaresti interfata siteului pentru a te asigura ca arata la fel indiferent de browserul utilizat. Fie ca este deschis în Google Chrome, Internet Explorer, Firefox , Opera sau Mozzila acesta trebuie sa fie construit in acelasi format pentru orice utilizator.

Promovarea site-ului este un alt element cheie pe care trebuie sa il iei in considerare. In functie de ceea ce iti doresti, promovand siteul te poti promova si pe tine. Cu cat este mai vizibil si accesibil in mediul online, cu atat numarul de vizitatori va creste, iar sansele de castig vor fi mai mari.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus