Sfaturi importante pentru elevi astfel incat sa invete cu usurinta limba engleza

Limba engleza clasa a 6a nu este grea insa sunt si elevi care intampina probleme din cauza ca nu reusesc sa identifice cele mai bune metode de invatare. Noi venim in ajutorul lor cu mai multe sugestii pentru a invata mai usor.

Nu uita de partile de vorbire

Pentru a invata corect orice limba straina, inclusiv engleza clasa 6 este recomandat sa cunosti bine partile de vorbire:

  • Substantivul – este numele unei persoane, loc sau lucruri. Ele pot fi nume proprii care sunt nume specifice, cum ar fi Julie, Cambridge University si iPhone, sau substantive comune sau termeni generali, cum ar fi fata, scoala sau telefon.
  • Pronumele – ia locul unui substantiv intr-o propozitie. Tipurile de pronume sunt personale (el, ea); posesiv (al meu, al ei, al lui); reflexiv (eu, ea insasi, el insusi); reciproce, relative (aceea, care, cine, a cui); demonstrative (asta, acela); interogative (cine, ce, cand); si nedeterminate (oricine, orice, nimic, cineva).
  • Adjectiv – descrie un substantiv sau un pronume, adica o fata draguta, scoala de prestigiu, telefon inteligent gri, etc.
  • Articol – un adjectiv special folosit pentru a defini un substantiv ca definit (the) sau nedeterminat (a / an)
  • Verb – cuvant de actiune, adica sar, ma plimb, vorbesc, etc.
  • Adverb – descrie un verb, un adjectiv sau un alt adverb, adica sari sus, mergi incet, esti la mare, etc.
  • Conjunctie – reuneste doua parti ale unei propozitii, (si, sau, dar).
  • Prepozitie – arata pozitia sau directia si se leaga de diverse alte parti de propozitie.
  • Interjectie – cuvinte care arata emotii, adica Wow!, Ouch!

Cand faci un efort pentru a identifica cuvintele ca parti ale vorbirii tot timpul, vei avea o idee mai buna despre modul in care cuvintele se reunesc intr-o propozitie. Poate parea multa munca, dar daca o faci des si suficient de mult, devine automata. Nici nu te vei mai gandi la asta.

Cauta modele

Vei observa tipare pe masura ce identifici parti ale vorbirii intr-o propozitie. Incearca sa le identifici fara sa verifici notele gramaticale si urmeaza tiparele cand iti alcatuiesti propozitiile. Vei vedea cum eforturile tale sunt rasplatite. Nota pentru fanii Star Wars: modelele de propozitie ale lui Yoda pot fi corecte din punct de vedere gramatical pentru germana, dar nu si pentru engleza, deci poti incerca alte variante pentru a invata mai usor.

Exerseaza formele verbale

Conjugarea sau formele verbale sunt una dintre cele mai mari provocari in invatarea gramaticii. Conjugarea schimba un verb intr-un fel pentru a spune informatii despre el. Poate fi timp, persoana, numar, aspect, voce, dispozitie sau sex. Probabil ca stii despre prezent, trecut si viitor. Acestea sunt conjugari ale timpului.

Exista doua tipuri de verbe cand vine vorba de conjugare, regulate si neregulate. Verbele obisnuite sunt usoare, deoarece urmeaza un model. Cu toate acestea, este posibil sa ai probleme atunci cand vine vorba de verbe neregulate. Nu exista reguli stabilite, deci trebuie sa stii cum sa conjugi fiecare cuvant, iar in acest sens se pot folosi tabele cu verbe neregulate.

Poti gasi forma verbului potrivit pentru o propozitie chiar si cu verbe neregulate. Cum? Practica, practica, practica. Parcurge o lista de verbe comune, conjuga-le si foloseste-le intr-o propozitie.

Odata ce cunosti numeroase verbe in forme verbale prezent, trecut si viitor simple, poti incepe sa exersezi cu prezent perfect, trecut perfect si trecut continuu.

Utilizeaza o aplicatie

Poate parea inselator, dar aplicatiile mobile te pot ajuta sa inveti gramatica cu usurinta la orice nivel. Sunt convenabile si usor de utilizat. Daca le alegi pe cele potrivite, acestea vor parcurge cu tine totii pasii pentru a invata gramatica cu usurinta. Prin intermediul aplicatiilor mobile, obtii functionalitati care iti vor permite sa stapanesti gramatica prin orice metoda vrei. De exemplu, aplicatiile care te invata gramatica printr-un ghid descarcabil si aplicatii precum Bilingua, care iti permit sa te conectezi cu prieteni noi din orice tara pentru a exersa orice limba sunt doua exemple utile.

Care sunt alte modalitati de a invata gramatica cu usurinta?

Invatarea gramaticii este un proces lung, dar nu trebuie sa fie greu si nu exista niciun motiv pentru care sa nu te distrezi facand-o, chiar si la limba engleza clasa 6. Poti invata gramatica cu usurinta daca utilizezi aceste modalitati. Cu siguranta exista si alte modalitati de a face calatoria la fel de distractiva si captivanta, dar va trebui sa le identifici pentru tine.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus