Stephen King. Lucruri interesante pe care nu le știai despre autor

Cu siguranta ai auzit de Stephen King, scriitorul de 70 de ani care a revolutionat povestile de groaza, fantastice sau stiintifico fantastice. Shining, Carrie sau Orasul Bantuit sunt doar cateva dintre operele pentru care a luat numeroase premii si care au inspirat o serie de ecranizari de succes.

Cu siguranta, toti cei care i-au  citit operele se gandesc ca in spatele lor sta un personaj infricosator, care imprastie groaza in stanga si in dreapta. De fapt, Stephen King nu este deloc infricosator, insa are o poveste de viata extrem de interesanta.

Iata, asadar, cateva lucruri cu adevarat incredibile despre el, pe care cel mai probabil nu le stiai:

  • Nu isi castiga existenta doar din scris. Impreuna cu sotia lui, Tabitha King, detine si cateva statii de radio care difuzeaza cu preponderenta muzica rock.
  • Prima versiune a romanului Carrie a fost aruncat la gunoi. Inainte de a ajunge un autor cunoscut, King isi castiga cu greu existenta, publicand povesti scurte in diverse reviste. Dupa ce a scris manuscriptul pentru ” Carrie” a ajuns la concluzia ca nu este suficient de bun si l-a aruncat la gunoi. Din fericire, sotia sa l-a gasit si a insistat sa fie terminat. Este romanul de debut al lui King si primul mare succes.
  • Nu a scris doar sub numele sau. Daca vei gasi in librarii carti semnate de Richard Bachman sau John Swithen, le poti cumpara cu incredere, deoarece sunt scrise tot de Stephan King. A ales sa foloseasca aceste pseudonime din dorinta de a publica mai multe nuvele anual, fara ca cititorii sai sa stie. Pana la urma insa, cei care ii cunosteau stilul si-au dat seama ca Richard Bachman nu este un autor necunoscut, ci insusi regele horrorului american
  • Ii place sa apara in ecranizarile cartilor lui. Atat producatorii de show-uri TV cat si producatorii de film au gasit o adevarata mina de aur in povestile lui King, iar acest lucru este cat se poate de bine stiut. Ceea ce putini stiu insa, este ca insusi autorul apare in multe dintre filmele care ii pun cartile in imagini. Daca vei urmari filmele cu atentie, il vei descoperi pe King in nu mai putin de 14.
  • A reusit sa vanda nu mai putin de 350 de milioane de copii  ale cartilor pe care le-a scris. Cu siguranta, este unul dintre putinii autori prezenti in aproape toate librariile din lume si acest lucru se vede in conturile sale. De-a lungul anilor de cariera a vandut nu mai putin de 350 de milione de volume. Totul se datoreaza unui volum de munca incredibil. Sub numele sau sunt scrise 48 de romane, 84 de povestiri scurte si 16 nuvele.
  • In anii ’80 a avut o problema serioasa cu drogurile si cu alcoolul. Erau anii in care era in apogeul carierei iar succesul i-a adus in fata aceste doua vicii de  care a scapat cu greu si care aproape ca l-au ucis. Din fericire, este inca in viata si isi continua cariera.
  • Scrie minim 2000 de cuvinte pe zi. Pentru a putea sa ajunga la uriasul volum de carti pe care le comercializeaza in intreaga lume, scrie in fiecare zi minim 2000 de cuvinte. Este un volum foarte mare de munca, avand in vedere ca presupune foarte multa creatie.
  • Da foarte greu autografe. Daca vrei un autograf de la Stephen King trebuie sa mergi in persoana la prezentarile de carte, deoarece este singurul loc in care ofera semnaturi.

Scriitorul american este, fara doar si poate, un personaj incredibil, insa cartile sale sunt mult mai incredibile si merita toata atentia.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus