Studiile recente confirma o serie situatii toxice care pot aparea in cadrul companiilor

Sa fiti blocati intr-un loc de munca toxic va secatuieste de putere si va poate distruge increderea de sine. Munca nu trebuie sa devina o corvoada, iar echipele de conducere treuie sa depuna eforturi continue pentru a asigura buna funcitonare in cadrul companiilor.

,,Comunicarea este cheia. Studioul nostru militeaza pentru acest principiu si orice probleme apar, acestea trebuie discutate si reozlvate. Nu exista diferente in functie de vechime sau functia ocupata. Nu toleram comportamentele toxice, iar bunastarea membrilor echipei este foarte importanta pentru noi.‘’a declarat Oana, reprezentanta a unui studio de modele online. Din moment ce nu toti angajatii au norocul de a colabora cu un studio profeisonal, specialistii recomanda urmatoarele masuri In cazul situatilor toxice:

Atitudine nepotrivita a superiorilor

Nu veti obtine laude de la managerul dumneavoastra tot timpul. Acesta trebuia sa va ghideze cu critici constructive, ceea ce inseamna ca feedback-ul ambelor parti este vital. Daca totusi va simtiti de parca nu vi s-ar vorbi cu respect, ca sunteti repezit, ori ca opinia dumneavoastra nu este niciodata luata in considerare, performantele la locul de munca vor scadea drastic. Planificati-va o discutie pentru a dezbate problema limbajului, ori a atitudinii managerului. Daca nu se reozlva, apelati la ajutorul departamentului de HR.

Lipsa oportunitatilor de avansare

Nu este nimic mai frustrant decat sa fiti blocati in ceea ce se simte ca un punct mort la locul de munca. Incercati sa discutati cu superiorii si decideti impreuna ce oportunitati vi se pot oferi. Oricine isi doreste sa creasca, sa evolueze, iar angajatorii apreciaza o astfel de atitutdine. De asemenea, este de datoria lor sa va asigure training-uri de specialitate si posiiblitati de invatare precum cursuri online, ore de specializare si multe alte beneficii conexe.

Agresiunea verbala si sexuala

Daca va simtiti inconfortabil trebuie sa aveti incredere in acel sentiment, chiar daca cealalta persoana pare sa nu aiba idee ca ceea ce face este gresit. Hartuirea sexuala la locul de munca acopera un spectru foarte larg de comportamente, de la comentarii verbale pana la glume ofensatorii si atingeri nadorite. Specliastii recomanda sa reclamati imediat astfel de comportamente la departamentul de HR. Daca va simtiti nedpretatiti, parasiti acel loc de munca. Un mediu care incurajeaza un comportament neadecvat nu este un mediu de lucru propice dezvoltarii.

Neintegrarea in echipa

A afla ca jumatate din echipa a fost la restaurant fara dumneavoastra nu este tocmai un sentiment placut, iar astfel de lucruri creeaza adesea o atmosfera proasta pentru cei care nu sunt inca integrati. Deseori, persoanele cu vechime in companie aleg sa fie reci cu noii colegi. Astfel de persoane considera ca noii veniti nu doresc sa ocupe pentru mult timp postul, dar nu realizeaza ca tocmai ei influenteaza plecarea timpurie. Este important sa va ganditi la colegii de la un loc de munca precum la niste prieteni pe care doriti sa ii aveti. Comunicarea si buna intelegere sunt indispensabile in cadrul oricarie companii.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus