Traim intr-o lume guvernata de informatica

Lumea noastra si a celor care vor veni traieste sub imperiul informaticii. Nu este greu de inteles de la ce cuvant de baza s-a format termenul de informatica. Setea de informatie a devenit din ce in ce mai mare. Suntem avizi de informatii, indiferent din domeniul din care provin, iar cu cat accesul la ele este mai facil, cu atat incantarea consumatorilor aflati in criza de timp creste.

Informatica scurteaza drumul catre informatie, de aceea multe dintre ziarele si revistele actuale au si editii online, iar multe dintre ele s-au axat numai pe varianta electronica.

De ce iubim internetul? Fiindca prin posta electronica trimitem cantitati industriale de documente, fara sa fim nevoiti sa ne ducem personal cu ele la sute sau mii de kilometri distanta. Cu ajutorul cunostintelor de informatica plasam comenzi, rezervam locuri la hoteluri sau bilete de tren si de avion si ne facem programari la spital.

Dar alaturi de setul de deprinderi elementare, informatica este stiinta si inseamna mai mult pentru elevii care trebuie sa aprofundeze disciplina. Un absolvent de liceu sau de facultate care are scris pe diploma informatica trebuie sa stie mult mai mult decat un internaut obisnuit.

Manuale de informatica clasa 9 sunt necesare, fiindca indiferent de profil, la sfarsitul liceului una dintre probele de bacalaureat este la informatica. Testul este complex si se axeaza si pe cunostinte teoretice, dar si pe aplicarea acestora in practica.

Posedand informatica clasa a 9a, elevii se desprind sa lucreze singuri cu acesta, sa faca exercitii si probleme in plus si sa ceara sfatul profesorului numai in cazul in care nu sunt siguri de o anumita solutie sau sa ceara ajutorul la problemele dificile a caror rezolvare ii depasesc, Informatica inseamna grafice care sa ilustreze o microcercetare sau un studiu de caz demografic sau economic, realizarea unor tabele informative, si lucruri de finete in afara de un click sau de scrierea unui mesaj pe o retea de socializare.

Toate acestea se pot invata si din manualele de  Informatica aflate in stoc pe site-ul librariei Delfin.ro, adevarat tezaur de manuale scolare si carti valoroase. 9 dintre cele mai bune manuale de Informatica se afla pe stocul librariei prezentate mai sus si toate sunt deosebit de valoroase, fiindca sunt realizate de catre autori cu experienta in domeniu si reflecta 100% programa scolara.

Sunt manuale aparute la cele mai bune edituri din tara, pretul lor fiind cuprins intre 10 lei si 25 de lei. La o comanda de peste 300 de lei, adica pentru toata clasa, livrarea se face 100% gratuit, costurile fiind mult mai mici decat atunci cand le-am cumpara de la libraria din oras. Lumea viitorului va fi jumatate aflata in mediu real, jumatate va actiona in cel virtual. Elevii trebuie sa fie pregatiti sa o cucereasca si sa se adapteze in ea. Numai o pregatire temeinica asigura accesul la informatii sigure si ofera capacitatea filtrarii acestora.

La disciplinele de examen nu se admite ca alevii sa nu aiba manuale, nici sa invete de pe unele vechi, depasite! Investitia in informatica este dupa cum vedeti modica, dar roadele acesteia vor fi de valoare astronomica.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus